24 Şubat 2017 Cuma

KURAN ARAPÇASI İÇİN TEŞVİK ve METOD

Genellikle insanların faydasına olan şeyleri öğrenmek için bahaneleri hazırdır. Çokça söylenilen bahaneler:

Vaktim yok. 

Zorlanıyorum. 

Kuran için çok meal var. Açarım bir tanesini manasını anlarım. 

Çok sıkıntılı günlerden geçiyoruz bu kadar dert varken hiç isteğim gelmiyor.

Oysaki günde en az 10 dakika ile bile en zor şeyler öğrenilebilir. 

Peki Kuran Arapçası öğrenmek için nelere dikkat etmek lazım.

1. Kuran Arapçası öğrenmeye ihtiyacı olduğunu hissetmek.

Fani bu dünyaya geldik ve gidiyoruz. Bizi yaratandan bize bir mektup var ve dili Arapça. Dünya için lazım olan İngilizce gibi bir dil için aylarımızı hatta yıllarımızı verebiliyoruz da bizi yaratan Rabbimizin gönderdiği Kitabın dili için ayları-yılları çok görüyoruz. Dünya ahiret dengesinin mutlaka kurulmasının gereğine inanan insanlardan olarak en az dünya için verdiğimiz gayreti ahiret için de vermeliyiz. 

2. Sitede paylaşılan derslerin herbiri için mutlaka Kurandan on örnek bulana kadar uygulama yapılmalı.

Mesela yazılarımızdan biri zamirlerle alakalıydı. Kuranı açıp yazıda gösterilen zamirleri defalarca bulana kadar Kuran sayfaları arasında gidip gelmeli. Ne zaman ki tamam zamirleri öğrendim dediniz o zaman diğer dersin uygulamasına geçilebilir.

3. Arapça öğretimi zor işlerden biridir. Piyasada bu işi yapan yüzlerce insan ve site var. Takip edilen metodlar uzun zaman ve çalışma istemektedir. Yirmi yıla yakın bu konudaki tecrübelerimizi Kuran Arapçası sitemizde en kolay yolla en anlaşılır bir dille paylaşarak Kuranı anlamayan kalmasın diyoruz. Siz de bu kervana katılın.

4. Belli bir seviyede Arapça bilgisine sahip olanlardan veya Kuranı mükemmel anlayanlardan ise bu hizmeti ihtiyacı olanlara ulaştırmalarını istiyoruz. 

5. Unutmayın sıkıntılı günler dertler geçer. İnsan iyi günlere kendini bu ızdıraplı zamanlarda hazırlayabilir. İşte bu günlerde elde edilecek bu harika bilgi bundan sonraki hayatınızda sizi ayrıcalıklı kılacaktır. Büyük alimlerin hayatlarına baktığımızda en zor dönemde bile ilimden, ders halkalarından uzak kalmadıkları görülür. 

6. Bazı insanlarda da bir işe başlayıp devam ettirememe olabilir. Onlar içinde doğrudan teşvik almayı tavsiye ediyorum. Sosyal medya bağlantılarımızı, e-malimizi buradan paylaşıyoruz. Her hangi bir soru veya zorlanmada bize ulaşmada tereddüt etmesinler.

Kuran kıymetli gayretlere layıktır.  


e-mail : academicarabic@gmail.com
twitter: @AcademicArabic
Facebook: Kuran Arapçası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder